Te-ai gandit sa faci o excursie de o zi, in apropiere de Brasov? Uite ce poti vizita la doar o ora distanta.

  • Lacul de Smarald – s-a format in fosta cariera Brazi, fiind o cariera de exploatare de bazalt. Are o adancime de aproximativ 10 metri, denumirea provine de la culoarea apei. “Palnia” s-a umplut cu apa in urma precipitatiilor abundente si a topirii zapezilor, insa exista posibilitatea sa existe si izvoare subterane care mentin nivelul apei, fiind acelasi de ani de zile.
  • Coloanele de Bazalt – au o vechime de peste 1,5 milioane de ani si sunt rezultatul scurgerilor de lava din timpul activitatii vulcanice, din Muntii Persani. Coloanele au o inaltime de aproximativ 12-15 metri si transmit o energie pozitiva daca stai langa ele.
  • Vulcanul stins de la Racos – ultima activitate a vulcanului a fost in anii 1300, iar eruptiile erau de tip efuzive, adica erau silentioase si arunca lava la suprafata cu viteza mica. Daca inainte geologii exploatau zona pentru zgura vulcanica, acum aceasta zona este una protejata. Locul este asemanator cu cel de la vulcanul Etna, acolo regasindu-se aceleasi tipuri de roci si culori.

Momentan Vulcanul de la Racos nu se poate vizita pana in anul 2022, zona fiind inchisa pentru filmarea unui serial marca Netflix.

  • Cetatea Rupea – a fos atestata documentar in anul 1324 si este una dintre cele mai vechi cetati din Romania. Cetatea este impartita pe trei incinte si anume, Cetatea de Sus (sec. X-XII), Cetatea de Mijloc (sec. XV) si Cetatea de Jos (sec. XVIII). Are o asezare strategica, fiind la intersectia drumurilor principale care uneau Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania.

Tarife de vizitare: 10 lei pentru adulți; 5 lei pentru copii/elevi (max. 18 ani); 8 lei pentru grupuri de adulți; 4 lei pentru grupuri școlare.

  • Viscri – dupa cumpararea unei case in acest sat, de catre printul Charles, a devenit unul dintre locurile preferate de catre turistii din toata lumea. Acestia sunt intampinati cu produse si mancaruri traditionale la pensiunile si restaurantele din acest sat.

Aici se poate vizita Biserica fortificata Viscri si Casa printului Charles. Totodata se poate vizita intreg satul intr-o plimbare, se pot face drumetii prin padure, se pot degusta vinuri si alte preparate pregatite de catre locuitorii satului.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.