Declaratie

Ordinul nr.1898/855/2021 aduce noi modificari privind concediile medicale, in special la concediile medicale pentru carantina.

Pana in luna august, daca o persoana calatorea intr-o tara cu risc epidemiologic ridicat (zona rosie), la revenirea in Romania i se emitea decizie de carantinare in baza careia primea concediu medical pentru o perioda de 14 zile. Incepand cu luna august, in urma modificarilor aduse la concediile medicale, desi decizia de carantinare este emisa pentru o perioada de 14 zile, concediul medical este platit doar 5 zile calendaristice.

Persoana care prezinta concediu medical la angajator, trebuie sa completeze si o declaratie pe propria raspundere prin care mentioneaza daca a calatorit in interes de serviciu sau in interes propriu. In cazul in care persoana a calatorit in interes de serviciu, i se vor plati toate cele 14 zile de concediu medical de izolare. Daca persoana a calatorit in interes propriu, i se vor plati doar 5 zile de concediu medical, iar pentru restul zilelor se decide cum se vor plati de catre angajator. Pentru a acoperi zilele ramase, persoana isi poate lua zile de concediu de odihna, zile de concediu fara plata sau zile de telemunca (daca domeniul de activitate permite).

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.